Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Δήλωση παραδοσιακών ανεμόμυλων για την επισκευή τους και τη δημιουργία πρότυπου αιολικού πάρκου

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου έχει υποβάλει πρόταση προς έγκριση για την αναστύλωση και επαναλειτουργία παραδοσιακών ανεμόμυλων σε μια μεγάλη περιοχή του που καλύπτει τις θέσεις από «Μόρος» Αγίου Γεωργίου μέχρι «Πηγαϊδάκια» Αγίου Κωνσταντίνου.

Η συγκεκριμένη περιοχή, εφόσον εγκριθεί η πρόταση και προχωρήσει η αναστύλωση των ανεμόμυλων, σχεδιάζεται να λειτουργήσει ως πρότυπο πάρκο παραδοσιακών ανεμόμυλων που θα ξαναζωντανέψει το χαρακτηριζόμενο ως πρώτο «αιολικό πάρκο της Ευρώπης», όπως παλιά αποκαλούνταν το Οροπέδιο με τους εν λειτουργία ανεμόμυλους του.

Γι αυτό το σκοπό ο Δήμος Οροπεδίου προσκαλεί τους ιδιοκτήτες παραδοσιακών αντλητικών ανεμόμυλων που βρίσκονται στην παραπάνω περιοχή να δηλώσουν τους ανεμόμυλους τους προκειμένου να επισκευαστούν και να συντηρηθούν από το Δήμο.

Η προθεσμία δήλωσης λήγει στις 28 Ιουλίου 2024.

Μέχρι τότε οι ιδιοκτήτες των ανεμόμυλων των παραπάνω περιοχών μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από 9 το πρωί μέχρι 5 το απόγευμα στα παρακάτω τηλέφωνα για τις δηλώσεις τους και πληροφορίες:

Αθανασάκης Γεώργιος, Δήμαρχος Οροπεδίου:  6987513981

Περισυνάκης Μάνος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών  Έργων Αθλητισμού Πολιτισμού: 6936589930

Χατζάκη Αγγελική, Αντιδήμαρχος Οικονομικών: 6989802544

Πιταρίδης Γεώργιος, Πρόεδρος Αγίου Γεωργίου: 6972085012

Χρυσός Εμμανουήλ, Πρόεδρος Αγίου Κωνσταντίνου: 6947301906

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί